Avertisment la nivel mondial: Gonoreea a devenit mult mai greu de tratat. OMS a expus recomandări pentru momentul în care niciun medicament nu va mai funcţiona

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că gonoreea, boala cu transmitere sexuală, a devenit mult mai greu de tratat și oferă recomandări pentru momentul în care niciun tratament nu va mai funcționa.

Printre recomandările oferite de OMS se numără renunţarea la tratamentele cu Chinolone, un tip de antibiotice la care infecţia este tot mai rezistentă.

Gonoreea este produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae şi afectează 78 de milioane de oameni în fiecare an. Deşi boala este asimptomatică, bacteria poate provoca dureri genitale şi poate duce către infertilitate şi infecţia creierului şi a inimii dacă rămâne netratată.

Membrii organizaţiei au recomandat în 2003 tratarea infecţiei cu Chinolone, dar în ultima perioadă au apărut noi tulpini de-a lungul globului, afirmă Teodora Wi, membră a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din Departamentul Sănătăţii Reproductive şi Cercetare din Geneva, Elveţia.

„Riscăm să pierdem şi ultimul medicament eficient în tratarea gonoreei”, a declarat Vanessa Allen, medic în microbiologie de la Public Health Ontario din Toronto, Canada.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *