Avertisment îngrijorător pentru Marea Britanie: Nu există un plan de apărare

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 septembrie 2016
  • Externe

Brexit începe să afecteze puternic Marea Britanie, care a primit un avertisment îngrijorător din partea generalul Richard Barrons, şeful Comandamentului interarme britanic. Acesta declară că armatele britanice sunt „ofilite” din cauza reducerilor bugetare şi nu pot apăra ţara în cazul unui atac militar convenţional, fiind depăşite în cazul unor raiduri aeriene ale Rusiei.

Generalul în rezervă a mai dezvăluit că Marii Britanii îi lipseşte un plan de apărare în cazul unui conflict convenţional, iar armata este dependentă de sprijinul american.

„Capacităţi militare fundamentale pentru orice armată puternică au fost ofilite din cauza reducerilor bugetare. Ministerul britanic al Apărării depune eforturi pentru a menţine vitrina, în timp ce capabilităţi tehnice esenţiale au fost eliminate în mod repetat”, afirma generalul Richard Barrons în memorandumul privat trimis înainte de a se retrage din funcţie, în aprilie.

„Nu există un plan de apărare a Marii Britanii în cazul unui conflict. Combaterea terorismului este limita actualizării planurilor şi pregătirilor de securizare a spaţiului aerian, a teritoriului şi zonelor maritime britanice… Nu există un lanţ complet de comandă ierarhică, nici mecanisme de control, nu avem antrenamente sau planuri de apărare a teritoriului. O campanie aeriană rusă ar depăşi imediat forţele armate britanice”, a argumentat generalul Barrons.

Armata britanică nu este pregătită să contracareze o forţă terestră inamică şi este depăşită semnificativ de Rusia la nivelul capabilităţilor militare, susține acesta.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *