Ultimele Știri

Avertisment de la guvernatorul BNR: În 25 de ani nu am văzut pericole mai mari

mugur isarescu

La o dezbatere la care a participat şi premierul Dacian Cioloş, guvernatorul Băncii Române, Mugur Isărescu, a vorbit despre stabilitatea macroeconomică a României.

Guvernatorul spune că e nevoie de investiţii şi chibzuială în cheltuirea banilor publici. Guvernatorul susţine că România se confruntă cu riscul de a pierde progresele obţinute prin creşterea deficitului public, dar şi a datoriei externe. În contextul discuţiilor privind darea în plată, acesta a precizat că ţara are nevoie de stabilitate legislativă, de un mediu credibil şi de legi clare care să nu creeze confuzii. 

Trebuie să fim realişti. Personal nu am văzut niciodată în cei 25 de ani pericole mai mari la adresa stabilităţii financiare a României. Țara are nevoie de stabilitate legislativă, ea este esențială pentru a încuraja investiţiile. Darea în plată, ca să mă refer la acest subiect, ridică câteva probleme. Ea, la promovare şi la aprobare, a avut în vedere protejarea celor defavorizaţi. Sprijinim în totalitate opinia Guvernului conform căreia acestei legi să i se întărească caracterul social. Sprijinim ideea că programul prima casă nu trebuie să fie inclus în această lege”, a spus Mugur Isărescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*