Ultimele Știri

Averea şi afacerile noului premier desemnat de la Chişinău

valeriu strelet

Cum era de aşteptat cloaca politică de la Chişinău nu a acceptat-o pe Maia Sandu în funcţia de premier al Republicii Moldova. De la premierul analfabet Chiril Gaburici, Republica Moldova avea şansa să fie reprezentată de un premier cu studii la Harvard.

Din păcate clasa politică mafiotă de la Chişinău a decis să refuze această propunere în special Vladimir Plahotniuc şi Mihai Ghimpu. Luni, după lungi negocieri între oligarhi a fost desemnat pentru funcţia de premier Valeriu Streleţ, un afacerist mai puţin cunoscut opiniei publice.

Valeriu Streleţ este unul din cei mai bogaţi politicieni de la Chişinău. Acesta deţine o vilă de lux de 172,2 m.p în valoare de 8 milioane de lei moldoveneşti (circa 400.000 de euro), două apartamente, trei terenuri, trei automobile și deține acțiuni la trei companii.

„Streleț deţine 100% din capitalul firmei Bioprotect SRL, unul dintre cei mai mari importatori şi distribuitori de chimicale din Moldova. În anul 2014, deputatul a adunat 4,15 milioane de lei din dividendele companiei Bioprotect. Detalii, AICI

img_1734331_thumbs_600x440_2403451Firma fondată de Streleț a încheiat trei contracte cu două instituții de stat. În 2012, Bioprotect SRL a livrat Colegiului Agroindustrial Râșcani materiale pentru protecția plantelor în sumă de 88,3 mii lei (Detalii, AICI), iar în 2014 a furnizat Colegiului Agricol din Țaul (Dondușeni) materiale fitosanitare și materiale semincere în sumă de 370 mii lei. Detalii, AICI

În lunile iunie-august 2009, CCCEC (la moment – Centrul Național Anticorupție) a efectuat un control a activității economico-financiare a firmei Bioprotect, în urma căruia a depistat că Valeriu Streleţ a primit, drept avans, suma de 1,014 milioane lei de la Bioprotect, dar nu a întors banii în casa companiei în termenii prevăzuţi de legislaţie. În consecinţă, compania fondată de Streleț a achitat o amendă de 21 620 lei. Detalii, AICI

Soţia sa, Aurelia Brăguţă, este şi ea în afaceri. Deţine 100% din capitalul firmei Universul Dezvoltării şi 5% din Construct Mobil AB, unde este partener de afaceri cu fratele său, Anatolie Brăguță (Detalii, AICI și AICI). Ambele companii sunt înregistrate într-un apartament ce aparține familiei Streleţ.

În 2013, numele lui Streleț a figurat în „Dosarul interceptărilor de la FISC”, fiind surprins de CNA, în timp ce purta mai multe convorbiri telefonice cu fostul sef al FISC-ului, Nicolae Vicol, privind demisia și promovarea în funcții a angajaţilor de la Inspectoratul Fiscal. În acest dosar, Vicol a fost condamnat la 6 de închisoare pentru abuz în serviciu şi trafic de influență.” – relatează Rise.md.

untitled

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*