Ultimele Știri

Averea lui Gabriel Oprea, verificată de ANI

Gabriel Oprea

Averea vicepremierului Gabriel Oprea, ministru de Interne, senator și președinte al UNPR, va fi verificată de inspectorii Agentiei Naționale de Integritate, ca urmare a sesizării depuse de avocată în numele unui client.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la ANI de avocata Diana Monica Croitoru Anghel, în numele unui client al acesteia.

Avocata a declarat că a făcut trei sesizări la ANI pentru verificarea averii lui Gabriel Oprea, la cea din urmă primind răspuns în 18 februarie cu privire la faptul că vor fi demarate verificări.

În sesizare, s-a cerut verificarea tuturor declaraţiilor de avere ale lui Oprea din perioada 2004 – 2014.

Totodată, Anghel spune că va sesiza ANAF, după ce inspectorul ANI care se ocupă de caz nu ar fi urmat procedura şi nu s-ar fi adresat Direcţiei de integritate din ANAF.

În sesizările către ANI avocata reclamă mai multe nereguli precum faptul că Oprea nu şi-ar fi declarat venituri din drepturi de autor, ar fi cumulat pensie şi salariu, nu ar fi plătit taxe pentru mai multe imobile achiziţionate şi ar avea datorii la buget.

Ea a mai precizat că clientul în numele căruia a depus sesizările la ANI nu este în vreun proces cu Gabriel Oprea sau cu Ministerul de Interne, ci este o persoană care „are cunoştinţă de aceste abateri” şi, „ca orice bun cetăţean, a procedat la sesizarea” organelor abilitate.

Anghel a mai declarat că nu au fost sesizate alte instituţii în afară de ANI privind abaterile reclamate de clientul său.

În perioada 2004-2014, Gabriel Oprea a deținut două mandate de deputat și două de senator, declarațiile sale de avere putând fi consultate pe site-ul Senatului.

Reacția lui Gabriel Oprea a fost una pozitivă, fiindcă spune că nu este prima oară când este verificat de ANI.

„Nu este prima dată când se fac astfel de verificări, mai ales că de ani de zile ocup funcţii de demnitate publică. Am trecut de mai multe ori prin filtrul instituţiilor cu atribuţii în verificarea demnitarilor şi, după cum se ştie, niciodată nu mi s-a imputat vreo abatere sau vreo neregulă în legătură cu activitatea pe care am depus-o. Am respectat legile ţării şi voi face acelaşi lucru în continuare. Prin urmare, nu am niciun dubiu că ANI va constata o dată în plus ceea ce a constatat şi cu alte ocazii, şi anume că nu există neconcordanţe sau suspiciuni în ceea ce mă priveşte”, spune Oprea, într-un comunicat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*