Ultimele Știri

Avem plus în economie doar pe hârtie! Minciuna are picioare scurte!

Premierul Victor Ponta a insistat încă de la dezbaterea cu contracandidatul său Klaus Iohannis să ne confirme faptul că nu am intrat în recesiune tehnică și că economia României duduie. Acest lucru a fost confirmat vineri de Institultul Național de Statistică prin vocea ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov.  

Premierul știa el ceva, dar ne-a lăsat așa pe toți cu gura căscată, cum să avem o așa creștere economică, chiar cea mai mare din Uniunea Europeană?!… mâine poimâine o să vină și doamna Merkel să i-a lecții de la Guvernul României. 

Potrivit Eurostat, România a consemnat cea mai mare creştere a PIB din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea, de 1,9%, prin comparaţie cu trimestrul anterior, iar în privinţa avansului faţă de trimestrul al treilea din 2013 este pe locul al doilea, după Polonia, date ajustate sezonier.

INS a revizuit datele publicate anterior în legătură cu economia românească, astfel că România a evitat intrarea în recesiune tehnică, întrucât PIB-ul din trimestrul întâi a urcat cu 0,5%, comparativ cu o scădere de 0,1% la ultima revizuire anunţată, în timp ce scăderea din trimestrul al doilea a fost de numai 0,3%.

Datele publicate de Eurostat în luna august au indicat că PIB-ul României a înregistrat un declin de 1% în trimestrul al doilea şi de 0,2% în primul trimestru, ceea ce însemna intrarea în recesiune tehnică.

Cum au reușit guvernanții noștrii să ne scoată din recesiune tehnică, nimeni nu își explică pentru că noi muritorii de rând o ducem din ce în ce mai rău.

Bineînțeles, nevolnicul Guvern a ales să facă o mică ajustare cu o nouă metodă de calcul. Probabil ați auzit cu toții că în România, contrabanda, prostituția și traficul de droguri sunt în floare, fapt ce a permis guvernului să introducă și activitățile ilegale în calcularea PIB-ului. Noua metodă de calcul a fost implementată datorită trecerii la un nou sistem de calcul SEC (Sistemul European de Conturi).

Cu așa o formulă doamna ministru de la Finanțe ne uimește cu creșterea economică a României, efect speculat electoral și de premierul Ponta.

Deci, rezultatele trimestrului I 2014, comparativ cu trimestrul IV 2013, au fost revizuite de la 99,9% la 100,5%, iar cele ale trimestrului II 2014, comparativ cu trimestrul anterior, au fost revizuite de la 99,1% la 99,7%”, se arată în comunicatul transmis de Statistică. Practic, ”-0,1%” a devenit ”+0,5%”, evoluţia din primul trimestru al anului, iar ”-0,9%” din trimestrul al doilea s-a transformat în ”-0,3%”. 

La cea de-a doua revizuire, contracţia din T1 faţă de ultimele luni din 2014 a fost estimată la -0,1%, iar cea din T2 faţă de T1 la -0,9%, confirmând recesiunea tehnică.

Vineri, cifrele publicate de INS conform noii metodologii de calcul arată o evoluţie favorabilă a PIB, o creştere de 0,5% în primul trimestrul întâi faţă de T4 din 2013.

Recesiunea tehnică presupune două trimestre consecutive în care economia scade faţă de trimestrul anterior. În recesiune sau în criză economică, economia înregistrează scăderi faţă de perioade similare a anului anterior.

alcool

droguri

prostitutie

”Toate acele elemente din zona neagră, prostituţia şi drogurile, nu sunt la un nivel foarte înalt ca în alte state din Vest. La contrabanda de tutul şi alcool, un aspect este dificultatea de cuantificare, sunt dificil de măsurat. Nu există raportări oficiale, iar instituţiile care fac raportări nu acoperă în totalitate fenomenul. În toată lumea sunt activităţi ilicite, sunt interzise prin lege, dar pe de altă parte mare parte din populaţie beneficiază de efecele lor, de asta se pot manifesta”, au precizat reprezentanţii INS.

Cu așa un ajutor economia noastră duduie, deci viitorul sună bine, alcool, droguri și prostituție pentru o viață mai bună. Și după cum spuneam, minciuna are picioare scurte, mai ales în campania electorală. 

Cum arată defapt situația financiară a României?

economie

9) cumulat de la începutul anului;  11) sfârșit de perioadă;

Agregatele monetare sunt forma de existență a monedei aflate în circulație în țara emitentă. În România, se întâlnesc trei agregate monetare: M1- bani în sens restrâns-include componente monetare care pot fi transformate cu ușurință în lichiditate, și anume moneda propriu-zisă, cecuri de călatorie, depozitele la băncile comerciale, băncile mutuale sau de economii; M2- bani în sens larg- format din componentele agregatului monetar M1 la care se adaugă depozitele de economii, depozitele pe termen scurt și de valori limitate care contra unor penalizări pot fi rambursate la cerere, acordurile de răscumparare peste noapte, depozitele peste noapte și M3.

Soldul bugetului general consolidat reprezintă diferenţa dintre veniturile bugetului general consolidat şi cheltuielile bugetului general consolidat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*