Ultimele Știri

Autostrăzile mai au de așteptat. Ministerul Transporturilor va primi în 2016 cu un miliard de lei mai puţin

Ministerul Transporturilor va primi în 2016 cu un miliard de lei mai puţin, ceea ce înseamnă cel puițin încă un an de așteptare la capitolul drumuri moderne.

Această veste proastă vine după un an în care România a înaintat cu doar 13 km de autostradă, lucrurile arătând foarte prost în ceea ce privește infrastructura rutieră.

Motivul pentru care Guvernul a hotărât să acorde cu un miliard mai puțin Ministerului Transportului este acela că în anul 2015 nu s-au cheltuit toți bani alocați.

Proiectele majore vor sta și anul acesta pe bară, în special Autostrada Sebeş-Turda, care ar avea nevoie de aproximativ un miliard de lei la anul, însă i s-au alocat mai puţin de 250 de milioane.

Potrivit unui scenariu pesimist, până în 2020 pentru proiectele de infrastructură ne vom baza doar pe banii noștri de la buget și pe fondurile europene din care abia dacă se va reuși terminarea autostrăzii Sibiu-Pitești, a drumului expres spre Moldova și a celor câteva autostrăzi începute, dar neterminate.

„A scăzut (suma alocată pentru Transporturi – n.r.) în primul rând pe zona de fonduri… de fapt pe zona de cofinanțare pentru că nu au fost o mulțime de proiecte implementate așa cum au fost ele luate în considerare, dar avem alocări suplimentare, de exemplu, pentru Compania de Drumuri, de la 3 miliarde la 4,2 miliarde anul viitor”, a explicat noul Ministru de Finanțe, Anca Dragu Paliu, faptul că bugetul Ministerului Transporturilor va fi unul mai sărac anul viitor.

Investițiile asumate în proiectul de buget destinat Transporturilor gravitează în jurul Master Planului de Transport, scrie Hotnews.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*