Ultimele Știri

Autostrada Sibiu – Orăştie reprezintă un mare pericol pentru șoferi

Fostul ministrul al Transporturilor, Alexandru Nazare, trage semnale de alarmă în privința pericolului pe care îl reprezintă autostrada Sibiu – Orăștie. Autostrada s-a deplasat în 4 locuri, acest lucru ducând la crearea unor mari probleme de circulație, care se pot solda chiar cu pierderea vieților omenești.

Alexandru Nazare cere Guvernului să ia măsuri, marți, pentru rezolvarea acestor probleme, care necesită o intervenție imediată. De asemenea, fostul ministru atenționează că au fost trimise deja peste 300 de rapoarte ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care „indică nereguli sesizate pe acest tronson”

„Mă ocup practic de aceste tronsoane de autostradă de la începutul lucrărilor. Vin împreună cu Mihai Crăciun, reprezentant al organizaţiei non-guvernamentale ‘Construim România’ să tragem un semnal de alarmă despre felul în care au fost executate lucrările pe autostrada Sibiu — Orăştie. Această autostradă nu prezintă garanţiile necesare pentru siguranţa circulaţiei. Ne aflăm în faţa unui risc iminent, inclusiv de pierderi de vieţi omeneşti şi acest lucru trebuie să fie tratat corespunzător de Guvernul Ponta. Situaţia autostrăzii trebuie să intre pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de mâine pentru a se găsi o soluţie, trebuie luate măsurile reparatorii absolute necesare”, a declarat Alexandru Nazare.

Potrivit fostului ministru, fisurile de peste 10 centimetri din șosea, au fost superficial remediate și în prezent reprezintă surse importante de risc. Mai mult decât atât, Nazare îl învinovățește pe premier pentru gravitatea acestor probleme, întrucât nu a ținut cont de recomandările de a nu inaugura autostrada în anul 2014, și îl somează pe acesta să se ocupe acum de rezolvarea problemei.

”Există acte prin care constructorul informa CNADNR la acea dată că nu se poate inaugura autostrada în 2014, dar din păcate lipsa de răbdare a primului-ministru a dus la această situaţie în care toată autostrada se mişcă. Contractul a fost plătit în proporţie de 94 la sută. Sunt peste 300 de rapoarte în care CNADNR indică neregulile sesizate pe acest tronson. Îl somăm pe domnul prim-ministru să rezolve această problemă! Prin oprirea parţială sau totală a acestui tronson de drum, deoarece se poate ajunge în situaţii în care se pot pierde vieţii omeneşti”, susţine Nazare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*