Ultimele Știri

Autostrada lui Ponta, Orăştie-Sibiu, groapa din bugetul statului

autostrada orastie sibiu

Numit şef la transporturi de numai trei luni, ministrul Iulian Matache are cea mai grea misiune: să demoleze o autostradă inaugurată acum 9 luni. Vineri a mers pe tronsonul Orăştie-Sibiu să vadă ce se mai poate face. Până atunci, premierul Victor Ponta e aşteptat să dea explicaţii în Parlament.

Ministrul Transporturilor s-a dus pe autostrada Orăştie-Sibiu şi s-a convins la faţa locului că situaţia este foarte gravă. În concluzie, trebuie făcute expertize serioase şi studii geologice. Până atunci, va fi gata şi raportul Corpului de control sesizat în urmă cu câteva zile.

Pentru că autostrada a fost inaugurată cu doar o zi înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale de anul trecut, acum opoziţia vrea ca explicaţiile să fie date chiar de premierul Victor Ponta.

Ministrul Iulian Matache susţine că ar fi probleme şi cu alte proiecte, chiar şantiere. Dar, deocamdată, e urgent să se găsească o soluţie pentru Orăştie-Sibiu.

România ar putea fi obligată să returneze toată contribuţia nerambursabilă primită de la UE, adică 370 de milioane de euro, dacă autostrada de la Sibiu la Orăştie nu este funcţională până pe 31 decembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*