Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti, în cazul tentativei de stat eșuate

  • Nicoleta Ungureanu
  • 25 iulie 2016
  • Externe

Măsurile abuzive luate de regimul lui Erdogan continuă, fiind emise mandate de arestare pentru 42 de jrunaliști, suspectați că ar avea legături cu tentativa de lovitură de stat, a anunţat postul de televiziune NTV, citat de Le Figaro şi Reuters online.

În urma tentativei de lovitură de stat, aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate, în contextul în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen.

Recep Tayyip Erdogan a fost criticat pentru măsurile dure aplicate împotriva persoanelor acuzate de participare la tentativa de lovitură de stat din data de 15 iulie. Circa 50.000 de militari, poliţişti, judecători, alţi funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi din funcţii ori arestaţi preventiv după tentativa de lovitură de stat din noaptea de 15 spre 16 iulie din Turcia.

Perioadele de reţinere judiciară pot dura până la 30 de zile, în Turcia, în cazul persoanelor suspectate de implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, conform unui decret publicat sâmbătă în Jurnalul oficial.

De asemenea, decretul anunţă retragerea autorizaţiilor de funcţionare în cazul a numeroase instituţii educaţionale afiliate mişcării clericului Fethullah Gülen, acuzat de regimul Recep Tayyip Erdogan de implicare în tentativa de lovitură de stat, relatează ziarul Le Figaro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *