Autoritățile italiene sunt sfătuite să se asigure că grupurile mafiote nu vor participa la operațiunile de reconstrucție

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 august 2016
  • Externe

Autoritățile italiene sunt sfătuite să nu permită implicarea grupurilor mafiote în nicio operațiune de reconstrucție în urma cutremurului din Italia, afirmă Franco Roberti, şeful Direcţiei italiene antimafie, citat de ziarul La Repubblica.

„Există riscuri, este inutil să spun, privind infiltrarea organizaţiilor mafiote în operaţiunile de reconstrucţie postseism”, a declarat Franco Roberti.

Procurorul-şef antimafie a amintit că organizaţii infracţionale s-au implicat în contractele de reconstrucţie după cutremurul care a avut loc în Irpinia în anul 1980, soldat cu 2.483 de morţi. Organizaţii criminale precum Camorra şi ‘Ndrangheta ar fi încercat să obţină contracte de reconstrucţie şi după seismul produs în L’Aquila în anul 2009, soldat cu moartea a 309 persoane, conform Mediafax.

„L’Aquila ne oferă un model important, care a funcţionat bine. Un model de reconstrucţie elaborat împreună, sub supravegherea Procuraturii naţionale antimafie şi a Direcţiei anticorupţie”, a spus Roberti.

Noul bilanț al cutremurelor produse pe 24 august în centrul Italiei arată că cel puţin 292 de persoane și-au pierdut viața.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *