Autorităţile iau în calcul construirea a două noi penitenciare

raluca pruna

Autoritățile iau în calcul construirea a două noi penitenciare, în urma unui anunț făcut de Raluca Prună, ministrul Justiției.

Ministrul a fost, astăzi, prezent la Facultatea de Sociologie, unde a avut loc prezentarea concluziilor în urma evenimentului „Condițiile de detenție din România: provocări, bune practice și perspective”.

„S-a vorbit despre suprapopulare şi ce putem pe scurt să facem pe termen lung este să construim penitenciare. Sunt prevăzute prin hotărâre de Guvern construirea a două penitenciare noi a câte o mie de locuri. Există intenţia de a face şi un al treilea penitenciar”, a spus ministrul Justiţiei.

Dan Halchin, Director general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a afirmat în cadrul unei dezbateri la Facultatea de Sociologie că atât el, cât şi colegii săi care lucrează în acest sistem resimt existenţa problemelor din penitenciarele din România. „Vrem ca efectul măsurilor pe care le-am luat şi le vom lua să se simtă în camera de detenţie”, a spus acesta, conform Realitatea.net.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *