Ultimele Știri

Autorităţile belgiene au identificat prima victimă a atentatelor de la Bruxelles: o femeie, mamă a unor gemene

atentat belgia

Autorităţile belgiene au indentificat prima victimă a atentatelor teroriste de marţi, de la Bruxelles, relatează Sky News, precizând că este vorba de o femeie peruană, mamă a două fetiţe gemene în vârstă de trei ani.

Adelma Tapia Ruiz, în vârstă de 37 de ani, se afla la biroul de check-in pe aeroportul Zaventem atunci când a avut loc dublul atentat şi se pregătea să plece la New York, pentru a-şi vizita rudele.

Soţul său şi cele două fiice au supravieţuit atacului. Potrivit presei, fetele fugiseră să se joace cu numai câteva clipe înainte de explozie, iar tatăl lor era cu ele.

“Avea fetiţe gemene, numite Maureen şi Alondra Delcambe Tapia. Erau pe aeroportul din Bruxelles, plecau la New York pentru a o vedea pe sora mea, Milenka Tapia. Atacul le-a curmat destinul”, a declarat fratele victimei, Fernando Tapia.

Femeia locuia în Belgia de nouă ani şi se căsătorise cu un belgian.

“Plănuia şi să vină în Peru anul acesta. Acum nu mai poate să se întoarcă”, a spus fratele ei.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar peste 230 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Statul Islamic a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor.Anterior, susţinătorii Statului Islamic au salutat, pe reţelele de socializare, actele teroriste.

“Statul vă va obliga să vă reevaluaţi calea de o mie de ori înainte să aveţi curajul de a ucide din nou musulmani şi să ştiţi că musulmanii au acum un stat care să îi apere”, a scris un susţinător al grupării pe Twitter.

Atentatele care au lovit Bruxelles-ul sunt văzute ca acte de răzbunare pentru capturarea lui Salah Abdeslam. Dacă această ipoteză se confirmă, atunci Europa trebuie să se teamă de viteza de reacţie a unei celule teroriste.

De asemenea, este posibil ca o celulă teroristă, care are legături cu Salah Abdeslam, să fi lovit acum Bruxelles-ul, pentru că arestarea jihadistului ar fi putut să îi dea de gol.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*