Autorităţile belgiene au eliberat un suspect arestat în legătură cu atentatele de la Paris

  • Adelina Mitrache
  • 8 aprilie 2016
  • Externe
operatiune antiterorista belgia

Conform Reuters, autorităţile belgiene au confirmat vineri eliberarea lui Abdellah C, un cetăţean belgian în vârstă de 35 de ani, aflat în custodia poliţiei încă din noiembrie 2015. Abdellah a fost arestat după ce anchetatorii au descoperit că l-a însoţit pe Mohamed Abrini la aeroport, atunci când jihadistul a plecat în Siria.

Abdellah a fost eliberat după cinci luni petrecute în arestul poliţiei belgiene, însă condiţiile eliberării sale sunt destul de sticte.

Anchetatorii au demostrat că Abdellah avea legături cu Mohamed Abrini, care este încă în libertate şi dat sub urmărire generală pentru implicarea sa în atentatele din Paris, soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi. Abrini a fost suprins pe camerele de supraveghere dintr-o benzinărie alături de Salah Abdeslam, cu doar câteva zile înainte de atacurile teroriste din metropola franceză. De asemenea, maşina lui Abrini a fost folosită de terorişti pentru a călători în seara atentatelor de la un restaurant la altul, unde au împuşcat mortal zeci de persoane.

Abdellah a negat acuzaţiile prezentate de procurorii belgieni.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *