Ultimele Știri

Austria trimite soldați la frontiera cu Slovenia pentru controlul imigranților

Austria, care vrea să reducă afluxul de solicitanți de azil, va desfășura miercuri 500 de soldați la principalul punct de trecere de la frontiera cu Slovenia, pentru a efectua un control sistematic al migranților, au anunțat marți surse din cadrul poliției austriece.

‘Până acum nu puteam proceda decât la controale aleatorii, însă de acum încolo vom avea capacitatea de a verifica sistematic fiecare migrant’, a declarat, pentru AFP, Fritz Grunding, purtătorul de cuvânt al poliției din regiunea frontalieră Stiria.

Această măsură, care va fi pusă în aplicare la postul de frontieră Spielfeld (sud), se înscrie în cadrul unui dispozitiv ce vizează supervizarea mai riguroasă a intrărilor de migranți în Austria, țară-etapă și țară de primire în exodul în curs.

Citește și: Refugiații nu mai au voie la piscinele publice – Decizie radicală în Germania!

Astfel, guvernul austriac dorește să nu mai lase, în următoarele zile, să intre pe teritoriul său migranți care încearcă să ajungă în Scandinavia și să-i întoarcă din drum la frontieră, cum face deja Germania.

Postul din Spielfeld va deveni unicul post de trecere dintre Slovenia și Austria, iar soldații care vor fi desfășurați aici vor avea capacitatea să verifice până la 6.000 de migranți pe zi sau chiar 11.000 în cazul unui vârf al afluenței, cum s-a întâmplat la sfârșitul verii lui 2015.

Numărul de migranți sosiți zilnic în Austria a mai scăzut în ultimele săptămâni.

Autoritățile austriece finalizează, de asemenea, construirea la Spielfeld a unui gard lung de 3,7 kilometri, menit să împiedice trecerea clandestină a frontierei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*