Ultimele Știri

Austria a impus controale la frontieră! Coadă de 20 kilometri pe o autostradă din Ungaria

CONTROALE mai stricte, impuse de Austria după cazul camionului cu refugiaţi morţi. Coadă de 20 kilometri, formată pe o autostradă din Ungaria

ungaria

O coadă de autovehicule de 20 de kilometri s-a format luni pe autostrada M1 din Ungaria, care duce spre frontiera austriacă, din cauza controalelor impuse de Austria pentru a combate traficul de persoane.

Autorităţile austriece au impus controale mai stricte după ce 71 de cadavre ale unor refugiaţi au fost descoperite, joi, într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria.

Autostrada M1 şi un drum principal din apropiere sunt blocate din cauza controalelor care vizează autovehiculele ce ar putea transporta imigranţi clandestini, a informat autoritatea ungară pentru drumuri Magyar Kozut.

„Vom efectua controale pentru o perioadă nedeterminată, la toate punctele importante de trecere a frontierei din regiunea estică, verificând toate vehiculele care ar putea avea ascunzători pentru persoane transportate ilegal„, a declarat pentru postul de radio ORF ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner.

autostrada blocata a fost găsit joi, abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria, în apropierea frontierei cu Ungaria.

Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unul sau doi ani şi trei băieţi de 8, 9 şi 10 ani.

Patru suspecţi – trei bulgari şi un afgan – au fost reţinuţi iniţial în Ungaria în legătură cu acest caz, fiind cercetaţi pentru trafic de persoane. Sâmbătă seara, autorităţile ungare au reţinut un al cincilea suspect, tot cetăţean bulgar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*