Ultimele Știri

Australia cere Europei să bombardeze ISIS

Australia cere Europei să atace Statul Islamic pentru a opri refugiații

bombardament

Australia cere Europei să se implice mai mult în lupta cu islamiştii din Siria şi Irak. Declaraţia aparţine ministrului de externe al Australiei, Julie Bishop, care a cerut mai multor state europene să efectueze lovituri aeriene împotriva Statului Islamic  atât în Irak cât și în Siria pentru a opri criza refugiaților care asaltează Europa.

Ţările europene ar putea ajuta să se pună capăt unei „crize de proporții globale” prin bombardamente asupra teroriștilor islamici care distrug state și provoacă un exod în masă al populațiilor, a declarat Bishop într-un interviu: „Țările vecine Siriei și Irakului, Libanul, Iordania și altele suportă povara a milioane de oameni care fug trecând granițele lor și apoi intră în Europa. De aceea, cred că europenii trebuie să fie implicați în loviturile aeriene ale coaliției și efortul din Siria și Irak.”

Australia ia în considerare o cerere din partea Statelor Unite de extindere a atacurilor forțelor aeriene australiene asupra Statului Islamic în Irak și Siria. Un comitet de securitate guvernamental este de așteptat să discute problema în această săptămână.

Potrivit lui Bishop, atacurile aeriene ale coaliției asupra SI i-au forțat pe jihadiști să renunțe la tactica de formare a coloanelor și a lua cu asalt orașe, dar aproximativ 30.000 de combatanți sunt deja în orașe, ceea ce face greu să nu fie loviți civilii.

Ea a notat de asemenea că Statul Islamic s-a extins peste frontiera irakiano-siriană într-un teritoriu care în esență nu este guvernat nici de regimul sirian și nici de cel irakian.

Peste 20 de țări fac parte din coaliția militară ce luptă contra Statului Islamic în Irak, inclusiv Marea Britanie, Australia, Canada, Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Olanda, Iordania, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia și Qatar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*