AUDIO: Cum se face școala în România: ‘Dacă aş face ce vreau eu, ori te-aş omorî pe tine…’

  • Adelina Mitrache
  • 12 martie 2016
  • Social
violenta in scoli

Un caz revoltător în ceea ce priveşte modul în care unele cadre didactice îşi fac meseria a apărut în judeţul Neamţ, chiar lângă Roman, la Școala „Carmen Sylva” din Horia.

O învăţătoare de la o şcoală din judeţul Neamţ este acuzată de părinţii unui elev de clasa întâi că ţipă la copii şi îi ameninţă, existând şi cinci înregistrări în acest sens. Reprezentanţii ISJ spun că o comisie din cadrul unităţii de învăţământ va evalua situaţia şi, dacă va fi cazul, va dispune sancţiuni.

Părinţii unui elev de clasa întâi de la Şcoala generală ”Carmen Silva” din comuna Horia Roman au sesizat, vineri după-amiază, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ că învăţătoarea de la unitatea de învăţământ ţipă la copii şi îi ameninţă. De altfel, ei adus şi cinci înregistrări audio realizate în timpul orelor.

Într-una dintre înregistrări, care a apărut în presa locală, se poate auzi cum cadrul didactic ţipă la unul dintre elevi: ”Dacă nu ai răbdare, vin la tine şi te strâng de gât, acum, că nu mai pot. (…) Mai taci o dată că te ia mama dracului!”

Învăţătoarea continuă să ţipe şi chiar îl ameninţă pe respectivul copil: ”Faci ce zic eu, că nici eu nu fac ce vreau eu, că dacă aş face ce vreau eu, ori te-aş omorî pe tine, ori nu aş mai veni în clasa asta.”

Inspectorul şcolar general Viorel Stan a declarat, sâmbătă că a convocat conducerea şcolii din Horia Roman imediat ce instituţia a fost sesizată în legătură cu acest caz şi a dispus ca o comisie să meargă luni la unitatea de învăţământ pentru a monitoriza activitatea învăţătoarei.

De asemenea, conducerea Şcolii ”Carmen Silva” a stabilit o comisie internă care va evalua activitatea cadrului didactic şi, dacă va fi cazul, va dispune sancţiuni.

Stan a precizat că înregistrările făcute de părinţii elevului de clasa întâi vor fi analizate pentru a stabili dacă sunt reale.

Conform sursei citate, pe numele cadrului didactic nu au mai fost făcute alte plângeri.

Învăţătoarea respectivă lucrează de şase ani la şcoala din comuna Horia Roman, având o experienţă de peste 20 de ani în învăţământ.

loading...

2 thoughts on “AUDIO: Cum se face școala în România: ‘Dacă aş face ce vreau eu, ori te-aş omorî pe tine…’

  1. teatru,de papuşi,

  2. Sunteti penibili cand generalizati…intr-adevar, cei care v-au fost cadre didactice au gresit ca v-au trecut clasa…oricum, majoritatea repetentilor au ajuns jurnalisti, sa nu ne mai miram…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *