Ultimele Știri

Audieri surpriză la DNA: Vicepreședintele ASF printre cei chemați la audieri

Mircea Ursache, vicepreşedinte al ASF, s-a prezentat luni dimineaţă pentru a fi audiat, la Departamentul Naţional Anticorupţie. Ursache este audiat într-un dosar de corupţie. La intrarea în sediul DNA, el a refuzat să facă declaraţii de presă. Mai multe persoane au fost aduse cu mandat de aducere la audieri. 

De asemenea, și directorul Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), Cristian Roșu, a fost chemat la audieri.

“Noi asistăm astăzi la o implozie în piaţa de asigurări prin care toate entităţile şi jucătorii din piaţă sunt nemulţumiţi, asigurătorii sunt nemultumiţi, brokerii, federaţiile patronale şi sindicale ale transportatorilor sunt nemulţumite, dar şi reprezentanţii service-urilor sunt nemulţumiţi. Asta e cu atât mai grav cu cât se încearcă atragerea în dezbaterea publică a răspunderii, fie a Guvernului, fie a Parlamentului, fie a Consiliului Concurenţei, în condiţiile în care singurul răspunzător din situaţia din asigurări este Autoritatea de Supraveghere Financiară. Nu pot fi trase la răspundere alte autorităţi ale statului, când problema asigurărilor este o problemă care a fost generată de deciziile ASF şi ca atare tot de către ASF trebuie să fie şi rezolvată”, a spus vicepreşedintele ASF, responsabil cu piaţa de capital.

De asemenea, acesta a spus că recenta preocupare a partidelor de restructurare a ASF îşi are originea în neputinţa instituţiei de a soluţiona problema asigurărilor, iar la Comisia Europeană există un organism pentru piaţa de capital şi unul pentru asigurări.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*