Ultimele Știri

AUDIERI: DNA investighează blaturile din Liga I! Mai mulți fotbaliști sunt așteptați de procurori

costin_gheorghe

Direcția Națională Anticorupție a luat în vizor și fotbalul românesc deoarece aici au loc adevărate jocuri de culise și se învârtesc sume colosale. În urma condamnărilor din dosarul transferurilor și celebrul caz valiza al patronului Gigi Becali acum procurorii DNA îi așteaptă la audieri pe mai mulți jucători implicați în meciuri trucate și mafia pariurilor.

În urmă cu câteva luni, procurorii anticorupție monitorizează blaturile care ar fi avut loc în Liga I. Anchetatorii nu vor să ofere prea multe informații deoarece spun că sunt în faza incipientă. În această dimineață la sediul DNA a sosit mijlocașul lui Gaz Metan Mediaș, Costin Gheorghe. În acest moment, statutul său este de martor, însă odată cu creșterea numărului celor care vor trebui să vină să dea declarații la DNA se va ajunge și la puneri sub acuzare.

Întrebat daca știe ceva despre blaturi, Costin Gheorghe a declarat în fața sediului DNA: „Nu am nicio informație. Sunt martor. Să dea Dumnezeu să se facă dreptate.”

Clubul Gaz Metan Mediaș a fost implicat la finalul campionatului trecut într-un scandal declanșat de declaratiile șefilor acestui club. Aceștia vorbeau despre faptul că alte echipe aflate în lupta pentru evitarea retrogradării s-ar fi recompensat financiar.

Procurorii DNA spun că nu doar acel meci invocat de oficialii de la Mediaș, inclusiv de Ioan Horoba, este vizat de această anchetă, ci multe alte meciuri. Potrivit unor surse, nu este exclus ca aceste investigații sa culmineze cu puneri sub acuzare, inclusiv pentru chestiuni legate de pariuri.

Pentru moment, procurorii DNA nu vor sa ofere prea multe detalii. Și Alex Munteanu de la Gaz Metan MediaȘ este așteptat să dea declarații.

„Nu știu motivul convocării lor cu exactitate. La Comisia de Disciplină a FRF au fost audiați mai mulți jucători, printre care și Munteanu, Pleșca și Gheorghe. Eu am primit ieri o înștiințare să îi anunț pe jucători să se ducă la DNA la audieri. Noi nu am făcut sesizări la DNA. Costin Negraru de la Departamentul de Integritate cu siguranța cunoaște mai multe lucruri”, a declarat Ioan Horoba. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*