Ultimele Știri

Au mai rămas 5 zile până la intrarea Greciei în faliment

faliment

Comisarul german la UE, Günther Oettinger, a declarat că vom avea un „Grexit” inevitabil dacă nu se va găsi o soluție în maxim 5 zile. Troica este necruțătoare cu Guvernul Tsipras și nu a acceptat sub nici o formă propunerile grecilor fapt ce va duce la intrarea în faliment a statului elen. 

„Vom face tot ce putem până pe 30 pentru greci, ei doar trebuie să demonstreze că sunt pregătiți să facă reforme,” a spus Oettinger, comisarul european pentru economie și societate digitală, pentru Radio Deutschlandfunk.

„Grexit-ul nu este obiectivul nostru, dar va fi inevitabil dacă nu există nici o soluție în următoarele cinci zile”, a spus el. Noul guvern grec este angajat în negocieri dure cu creditorii externi cu privire la restructurarea datoriei țării. Guvernul Tsipras a venit la putere pe o promisiune de a opri politicile de austeritate dureroase ale predecesorilor săi, susținute de creditorii internaționali și care au dus la probleme sociale și economice din Grecia. Atena nu mai are bani și nu este în măsură să plătească datoria națională, ceea ce face ieșirea din zona euro și obligațiile un posibil scenariu  în cursul săptămânii viitoare.

Alexis Tsipras a încercat să îi înduplece pe creditorii internaționali și oficialii UE să accepte planul de reforme propus de guvernul său, însă negocierile au eșuat datorită inflexibilității Troicăi. Tsipras a negociat cu oficialii europeni și FMI despre planul de reforme cu scopul de a primi tranșa de 7,2 miliarde euro, bani din planul de salvare al Greciei. Grecia trebuie să ramburseze FMI suma de 1,6 miliarde până la finalul lunii, bani de care nu dispune la această oră.  Statul elen ar putea plăti datoria la FMI doar dacă primește suma de 7,2 miliarde din planul de salvare, fapt care nu este pe placul Troicăi (Comisia Europeană, Banca Central Europeană, FMI).

”Reuniunea de sâmbătă a miniștrilor de finanțe din zona euro va fi decisivă în ruperea impasul în negocierile datoriilor grecești”, a declarat cancelarul german Angela Merkel la o conferință de presă joi.

În cazul în care creditorii internaționali nu vor cade la înțelegere cu Guvernul Tsipras vom avea parte de un faliment glorios în zona euro. Grecia va intra în faliment în maxim 5 zile, iar efectele se vor observa direct asupra economiei Uniunii Europene.  

Greek government sent late on Monday a list of reforms to the Eurogroup

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*