Ultimele Știri

Au loc percheziții la sediul APIA. Fraudă de 26 de milioane de euro

dna

Procurorii DNA efectuează 18 pecheziții în Dâmbovița, Giugiu, Ilfov și București, trei dintre acestea vizând sediile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Prejudiciul s-ar ridica la 26 de milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene.

Acțiunea vizează documente legate de finanțare prin fonduri europene, fiind o acțiune desfășurată în cooperare cu serviciul european antifraudă, care a furnizat date procurorilor DNA, dar și cu ajutorul SRI.

Persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul DNA din București după terminarea perchezițiilor.

”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi împotriva intereselor Uniunii Europene, comise în perioada 2012. În cursul zilei de 5 octombrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 18 locaţii situate în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu şi municipiul Bucureşti dintre care trei în sedii ale unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale„, se arată în comunicatul DNA. Cel mai probabil, în acest dosar vor urma și audieri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*