Au fost stabilite grupele turneului olimpic de fotbal de la Jocurile Olimpice din Rio

  • Adrian Marinescu
  • 15 aprilie 2016
  • Sport
Brazilia

Naţionala Braziliei este marea favorită la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016 şi va avea parte de o grupă facilă, alături de Danemarca, Africa de Sud şi Irak, conform tragerii la sorţi care a avut loc joi, pe stadionul Maracana, potrivit AFP.

Echipa antrenată de Carlos Dunga a pierdut finala de la Jocurilor Olimpice din 2012 de la Londra, în faţa Mexicului, însă, pe teren propriu, brazilienii sunt hotărâţi să câştige primul aur olimpic din istorie.

Până la Jocurile Olimpice de la Rio, Brazilia va participa şi la ediţia centenară a Copei America, iar la ambele competiţii, selecţionerul Carlos Dunga a declarat că-l doreşte pe starul de la Barcelona, Neymar, însă conducerea clubului catalan n-a oferit încă un răspuns.

Mexicul, deţinătoarea titlului, va avea ca principal adversar Germania în grupa C, iar în grupa D va fi o luptă între trei echipe, Algeria, Portugalia şi Argentina. Suedia, campioana europeană de tineret, va evolua în grupa B, alături de Columbia, Nigeria şi Japonia.

Loturile echipelor din turneul masculin sunt formate din jucători sub 23 de ani şi doar trei fotbalişti mai în vârstă vor avea drept de joc.

În turneul feminin, marea favorită este Statele Unite ale Americii, campioana mondială şi olimpică în exerciţiu, care va face parte dintr-o grupă cu Franţa, Noua Zeelandă şi Columbia. Ţara gazdă, Brazilia, va avea un adversar dificil, Suedia, alături de China şi Africa de Sud, celelalte două echipe care completează grupa.

Grupele turneului masculin:

Grupa A: Brazilia, Africa de Sud, Irak, Danemarca

Grupa B: Suedia, Columbia, Nigeria, Japonia

Grupa C: Fiji, Coreea de Sud, Mexic, Germania

Grupa D: Honduras, Algeria, Portugalia, Argentina

Grupele turneului feminin:

Grupa E: Brazilia, China, Suedia, Africa de Sud

Grupa F: Canada, Australia, Zimbabwe, Germania

Grupa G: SUA, Franţa, Noua Zeelandă, Columbia.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *