Ultimele Știri

Au fost luate măsuri în privința Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud. Secția în care au fost filmaţi şoareci şi urechelniţe a fost închisă – VIDEO

Secţia a II-a a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, acolo unde au fost filmaţi şoareci şi urechelniţe, a fost închisă temporar de către Inspecţia Sanitară.

Un tânăr a postat pe o reţea de socializare o filmare în care a surprins un şoarece în salonul în care era internat, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud. Directorul instituției a confirmat prezența rozătoarelor, declarând că acestea se strecoară prin ușile spitalului.

„Inspectorii Sanitari din cadrul DSP Alba au efectuat un control la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud în urma imaginilor apărute în spaţiul public. Decizia inspectorilor sanitari, în urma verificărilor, este închiderea temporară a secţiei a II-a şi mutarea pacienţilor pe alt palier disponibil în vederea efectuării deratizării şi dezinsecţiei. Unitatea sanitară a fost amendată cu suma de 5.000 de lei. Altă măsură dispusă este montarea de uşi cu plase metalice la uşile de la terase. Motivul este dat de faptul că spitalul are o curte de 2.700 de metri pătraţi şi este posibil ca un şoarece să intre pe uşa de la terasă care dă direct în salon”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Directorul Spitalului, Vasile Vultur, a confirmat existenţa şoarecilor şi a declarat că instituţia se află într-o zonă în care trăiesc rozătoare.

”Spitalul nostru este amplasat într-un cadru natural foarte mare, cu parc imens şi toamna se mai întâmplă să intre câte un şoricel în incintă şi bolnavul probabil că l-a surprins unde nu trebuie. Noi avem din punctul acesta de vedere un plan de dezinsecţie pe care-l respectăm. Sunt capcane, tot ce trebuie. Avem materiale, tot ce este necesar pentru operaţiunile acestea. Spitalul e prevăzut cu terase ca bolnavii să poată ieşi pentru o gură de aer”, a spus Vasile Vultur.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*