Au fost împiedicate 15 atentate care urmau să fie comise în Franța cu ocazia Euro-2016

  • Adelina Mitrache
  • 6 iunie 2016
  • Externe
isismustard

Un francez arestat la 21 mai în Ucraina, cu 125 de kg de TNT și un adevărat arsenal de război asupra lui, pregătea 15 atentate în Franța înaintea și în timpul Campionatului European de Fotbal Euro 2016, a anunțat luni șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Grițak, scrie Agerpres.

Prins de către serviciile secrete, cetățeanul francez avea cinci puști de asalt Kalașnikov, mai mult de 5.000 de muniții, două lansatoare de rachete antitanc, 125 kg de TNT și 100 de detonatoare”, a declarat oficialul ucrainean.

„SBU a reușit să împiedice 15 acte teroriste care erau planificate în Franța înainte și în timpul Campionatului European de fotbal”, a anunțat șeful SBU, precizând că francezul și-a exprimat opoziția față de „politica guvernului său privind afluxul masiv de străini în Franța, răspândirea islamului și a globalizării”.

Potrivit Reuters, individul intrase în contact cu grupări armate ilegale din Ucraina. Francezul era interesat să cumpere arme și explozibili. Bărbatul intenționa să atace lăcașuri de cult frecventate de musulmani și evrei, precum și clădiri administrative în Franța, iar momentul ales – campionatul european de fotbal – i-ar fi asigurat un impact public maxim.

Presa relatase anterior că un francez a fost reținut la frontiera dintre Ucraina și Polonia cu un arsenal de arme și 100 de kg de TNT pe care urma să le utilizeze pentru atacuri teroriste la Euro 2016. Acesta se află în custodia poliției ucrainene și urmează să fie extrădat în Franța.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *