Ultimele Știri

Atipic Beauty, un eveniment atipic, încărcat de emoții

Evenimentul Atipic Beauty, aflat la cea de-a cincea ediție, și-a deschis porțile, ieri, la București. Un eveniment deosebit, atipic, care a întâlnit oameni de toate categoriile și a dărâmat bariere. Mai mult, emoția și sinceritatea au plutit, creeând o atmosferă deosebită, chiar în Săptămâna Mare.

Atipic Beauty este un proiect realizat în premieră în România și a fost gândit și pus în aplicare de către Magda Coman, un om extraordinar cu o poveste de viață impresionantă. Atipic Beauty și-a propus să combată toate ideile preconcepute despre frumusețe. ”Frumusețea e în tine!” este sloganul în jurul căruia s-a ghidat tot evenimentul.

3

Proiectul ”Atipic Beauty” vrea să creeze o nișă în industria modei. În Europa, moda pentru persoanele cu dizabilități câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Însă, în țara noastră, persoanele cu dizabilități se confruntă cu numeroase bariere emoționale care contribuie și la clișeele actuale despre frumusețe.

1

Inițiativa acestui proiect aparține Magdei Coman, un fotomodel profesionist care a reușit să devină un exemplu pentru cei din jur, prin puterea pe care o are să treacă peste faptul că este nevoită să de deplaseze cu ajutorul uni scaun rulant. Ea a preluat un concept extrem de îndrăgit și apreciat în Europa, cu ajutorul căruia vrea să crească încrederea în sine a celor care au avut neșansa să ajungă în scaunul cu rotile, dar și să schimbe percepția oamenilor care nu se confruntă cu o astfel de problemă. Magda Coman vrea ca oamenii cu dizabilități să fie priviți ca fiind oameni fără nicio problemă, care se pot descurca singuri.

Proiectul ”Atipic Beauty” prezintă oamenii cu dizabilități dintr-o altă perspectivă, mai exact, frumusețea care învinge boala. Pe podiumul de prezentare, modelele în scaun rulant sunt însoțite de vedete autohtone. Scopul prezentării de modă este acela de a dovedi că eleganța vestimentară nu are granițe și poate fi adoptată de oricine, indiferent în ce situație se află.

DSC_0093

12 modele în scaun rulant au defilat însoțite de vedete autohtone, pe un podium amenajat la un hotel din București. Evenimentul a fost prezentat de Andreea Marin, care s-a arătat și ea emoționată de povestea frumoaselor fete, care au avut curajul să se expună în fața audienței. 12 povești de viață aproape diferite, unite doar prin mijlocul de deplasare pe care îl folosesc, scaunul rulant. Un exemplu real pentru noi toți, este modul în care aceste femei frumoase, au reușit să treacă peste momentul nefericit, să își clădească viața într-un mod armonios. Femei care au devenit soții și mame, după accident, care își conduc propriile afaceri sau sunt campioane la diferite sporturi.

4

Alin Gălătescu este cel care a coordonat întregul eveniment, astfel 12 manechine în scaun cu rotile au defilat alături de 12 persoane publice, purtând ținute realizate special pentru această ocazie de 12 dintre cei mai buni designeri de la noi. Împreună cu tinerele manechine, Lora, Anca Țurcașiu, Diana Dumitrescu, Adina Halas, Nico, Anca Lungu, Diana Bișinicu, Geanina Ilieș, Cristina Șiscanu Ionescu, Diana Bart, Maria Constantin și Iulia Zgripcea au arătat tuturor că stă în puterea noastră să transformăm ideile preconcepute în credințe pozitive.

DSC_0179

Suntem, în fiecare zi, nemulțumiți de ceea de ni se întâmplă, suferim că nu avem lucrurile pe care ni le dorim, în loc să mulțumim pentru ceea ce avem, în special pentru sănătate. Frumoasele modele din cadrul evenimentului Atipic Beauty, ne învață că viața e frumoasă, că poți să te descurci în orice ipostază atâta timp cât îți dorești cu adevărat.

Asociația Open Your Heart are un obiectiv fundamental, acela de a promova imaginea persoanelor cu dizabilități. Totuși, în România, gradul de accesibilitate a persoanelor care se deplasează într-un scaun cu rotile, este unul extrem de deficitar. Magda Coman dorește să construiască o societate mai tolerantă prin îndepărtarea barierelor.

DSC_0104

Persoanele cu dizabilități se confruntă, pe lângă drama pe care o trăiesc, și cu ideile preconcepute ale românilor. Însă, ieri, clișeele despre frumușețe, care contribuie la creearea barierelor emoționale, au fost îndepărtate. Frumusețea adevărată vine din interior. Puterea, determinarea, perseverența oamenilor care se află în această stare trebuie susținută și mai mult ar trebui să devină motiv de inspirație pentru noi toți.

DSC_0260

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*