Ultimele Știri

Atenționări pentru șoferi! Iarna și-a intrat în drepturi: 29 de cm măsoară stratul de zăpadă la Bâlea Lac

brasov

Iarna își intră treptat în drepturi, mai multe zone fiind afectate de ninsori, ploi și intensificări puternice ale vântului. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Brașov și Harghita unde ninge abundent. În zona Sibiului traficul a fost îngreunat din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, iar la Bâlea Lac stratul de zăpadă a atins 29 de centimetrii.

În judeţul Argeş, circulaţia pe DN 73 se desfăşoară cu restricţii, joi, pe tronsonul cuprins între oraşul Câmpulung şi limita cu judeţul Braşov, TIR-urile fiind oprite în parcări pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, traficul rutier pe DN 73 este restricţionat, joi, din cauza ninsorilor, fiind impuse restricţii pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Astfel, TIR-urile sunt trase pe dreapta în parcări, atât în judeţul Argeş cât şi în Braşov, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire ale Secţiei Drumuri Naţionale.

Tot în judeţul Argeş, circulaţia a fost complet blocată, joi dimineaţă, din cauza zăpezii, în zona localităţii Dâmbovicioara, însă la ora transmiterii acestei ştiri drumul a fost redeschis.

În judeţul Prahova s-au înregistrat probleme din cauza zăpezii. Astfel, joi, în jurul orei 10.00, un TIR încărcat cu votcă a derapat pe serpentinele de pe DN 1 A, carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă de doi centimetri. Autotrenul nu s-a răsturnat şi a blocat parţial drumul. După aproximativ 40 de minute, autotrenul a fost scos de pe carosabil, iar traficul rutier a fost reluat în condiţii normale.

În judeţul Braşov, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă şi se intervine cu utilaje de deszăpezire, iar pe principalele drumuri naţionale – DN 1, DN 73, DN 13, DN 1 A, DN 11 -, dar şi pe cele secundare sunt filtre de Poliţie, care verifică dacă autovehiculele sunt echipate cu anvelope de iarnă, informează Centrul Infotrafic.

În judeţul Harghita, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, în condiţii de iarnă, mai ales în zonele înalte, iar drumarii intervin cu material antiderapant şi cu utilaje de deszăpezire.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă proaspăt depus măsoară 15 centimetri în staţiunea Harghita Băi, unde tunurile de zăpadă au fost puse în funcţiune, zece centimetri la Lacu Roşu şi şapte centimetri la vârful Bucin, şi continuă să ningă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*