Atenționare pentru șoferi: Cei care nu au asigurare RCA vor fi amendați chiar dacă nu sunt prinși de Poliție. Pe de altă parte, șoferii corecți vor plăti mai puțin

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 septembrie 2016
  • Social
rca

Sectorul de asigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) propune Ministerului de Interne să faciliteze accesul firmelor de asigurări la informații din baza de date a poliției rutiere privind comportamentul în trafic al conducătorilor auto.

În urma acestei măsuri, tarifele vor fi mai bine segmentate, iar șoferii corecți vor plăti mai puțin, arată un raport prezentat săptămâna aceasta consiliului ASF. Dacă baza de date a MAI se va interconecta cu cea a ASF, CEDAM, atunci va putea fi aplicată o lege mult mai dură care să sancționeze șoferii care circulă fără RCA, conform Profit.ro.

MAI permite accesul asiguratorilor la baza de date, însă foar parțial. Dacă acesta se va putea face integral, iar baza de date a MAI se va interconecta cu cea a AF, șoferii care circulă fără RCA riscă să rămână fără talon chiar dacă nu sunt prinși de Poliție.

Sancționarea ar urma să se facă în baza unei legi din 2016, care moemntan nu poate fi pusă în aplicare din cauza lipsei de corelare dintre DRPCIV și CEDAM.

Autorii raportului fac parte din Sectorul de asigurări din cadrul ASF pe piața RCA, iar ei propun „efectuarea demersurilor pe lângă Ministerul de Interne, împreună cu alți factori de decizie, pentru a facilita accesul asigurătorilor la informații/concluzii (din baza de date a poliției rutiere) privind comportamentul în trafic al conducătorilor auto, respectiv utilizarea acestor informații pentru o mai bună segmentare și tarifare; (șoferii corecți putând beneficia de tarife reduse)”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *