Ultimele Știri

Atenție! Vremea se schimbă radical. În România va ajunge un val de aer polar

Sunt așteptate fenomene nebișnuite pentru această perioadă, atât din punct de vedere al precipitațiilor cât și al temperaturilor. Dacă până marți ne bucuram de zile călduroase, de miercuri situația se va schimba.

Sâmbătă am avut temperaturi maxime de 25 de grade, iar duminică mercurul din termometre a urcat până la 26 de grade în Dobrogea. Luni a fost vreme călduroasă şi la fel va fi și marţi, o vreme în general plăcută, însă diferenţele de temperatură vor fi destul de mari între zi şi noapte. În schimb, de miercuri vremea începe să se înrăutăţească.

Deasupra ţării noastre vor ajunge rămăşiţe ale unor sisteme noroase care în aceste zile au făcut ravagii în vestul Europei. Astfel, se vor semnala precipitaţii la început reduse cantitativ, marţi şi miercuri, în special în vest şi sud-vest şi mai ales la deal şi la munte. Miercuri spre joi şi joi va ploua, însă, pe arii extinse, la fel şi vineri, pentru ca la sfârşitul săptămânii viitoare precipitaţiile să înceteze. Joi se şi răceşte semnificativ, iar la munte este posibil ca ploile să se transforme în lapoviţă şi ninsoare.

România așteaptă să înfrunte un val de aer polar, care se îndreaptă spre ţara noastră dinspre nord şi va ajunge la noi miercuri, când se va putea contasta o răcire semnificativă în nordul Moldovei, unde maximele vor scădea cu 6-8 grade faţă de ziua precedentă, urmând să nu depăşească 14 grade.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*