Ultimele Știri

Atenție: temperaturi de 40 de grade astăzi în Capitală și alte județe

Astăzi ne așteptăm la o zi caniculară, cu temperaturi de 40 de grade. Cei care ies astăzi din casă, sunt sfătuiți să se asigure că vor face față temperaturilor foarte ridicate, luându-și măsuri de precauție.

Începând de miercuri, mai multe județe au intrat sub codul portocaliu de caniculă. Principalele județe care se află sub această avertizare sunt: județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Ilfov, precum și în capitală.

Tot în aceste zile, va intra în vigoare un cod galben de caniculă pentru alte 17 județe din sud, sud-est și nord-est. Prin urmare, miercuri, 29 iulie, și joi, 30 iulie, valul de căldură se va intensifica în regiunile sudice și estice.

În unele zone ale țării, precum sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul și sudul Moldovei și în partea continentală a Dobrogei, se vor înregistra temperaturi maxime de 35 și 37 de grade, gradul de umezeală fiind de peste 80 de unități, potrivit ANM.

În după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de munte.

Pentru a vă feri de incidentele cauzate de temperaturile foarte ridicate, este recomandată evitarea pe cât posibil a expunerii prelungite la soare între orele 11-18; purtarea unor pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise; precum și consumarea a 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*