Ultimele Știri

Atenţie, Putin! Fiecare al şaselea rus prevede mişcări majore de protest

proteste rusia

Deşi majoritatea ruşilor consideră că proteste asemănătoare Euromaidanului din Ucraina sunt imposibile în acest moment în Federaţia Rusă, în timp ce peste 15% admit posibilitatea unor asemenea mişcări de masă, iar 9% rămân sceptici în privinţa aceasta, conform unui sondaj.

Sondajul realizat de institutul rus de sociologie VCIOM arată că cetăţenii ruşi cu un venit predominant mare şi care au studii superioare sunt convinşi de imposibilitatea izbucnirii unor mişcări de protest în actualitate în proporţie de 80%. În schimb, cei care au un venit mediocru(71%) şi cu studii medii(65%) sunt de părere că un astfel de scenariu este probabil să apară în Rusia.

De asemenea, 94 la sută din respondenţi au declarat că nu-şi doresc reeditarea unui Euromaidan în Rusia, în timp ce doar 2 la sută au spus contrariul, iar rezultatele acestui studiu sunt similare cu cele din anii precedenţi, astfel că opinia rușilor nu s-ar fi schimbat.

Sondajul sociologic a fost efectuat pe 21-22 februarie 2015, la care au participat 1600 de persoane din 132 de localități din 46 de regiuni ale Rusiei.

Totuşi, dacă sondajul anunţă că nu există motive de îngrijorare pentru lansarea unor mişcări de protest, cum institutul naţional de sociologie este supus guvernului relevă faptul că însăşi conducerea de la Kremlin este alarmată de o eventuală bulvesare la nivel social, care ar putea iniţia proteste majore, pe fondul crizei economice, războiului din Ucraina şi de ce nu, a asasinării opozantului Boris Nemţov.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*