Ultimele Știri

Atenție! Noi prevederi pentru fumători

România este obligată să introducă o nouă serie de prevederi în ceea ce privește consumul de tutun. Prin prevederile impuse se numără eliminarea de pe piață a țigărilor mentolate sau schimbarea mesajelor de pe pachete.

Producătorii și consumatorii de tutun nu știu ce urmează și, în consecință, nu își pot face planuri și bugete. România și alte state membre, împreună cu jucători privați, au atacat  anumite prevederi ale Directivei în instanță, dar demersul lor a eșuat, informează HotNews.

Toate statele Uniunii Europene sunt obligate să respecte noile prevederi în materie de tutun și produse conexe impuse de către Directiva 2014/40/UE („Directiva”), începând cu data de 20 mai 2016. Astfel, se impun schimbări majore în domeniu, cu scopul atât de a reduce și descuraja fumatul (în special în rândul tinerilor), cât și conștientizarea consecințelor fumatului de către cetățenii statelor membre UE.

Avertismentele de sănătate obligatorii vor deveni mai mari și vor avea imagini care ocupă 65% din partea din față și din spate a pachetelor de țigări și de tutun de rulat. O altă schimbare constă în interzicerea țigărilor și produselor din tutun care au arome caracteristice, deoarece se consideră că acestea maschează gustul și mirosul.

În ceea ce privește forma pachetelor de țigări, acestea trebuie să aibă o formă paralipipedică, iar pachetele de tutun de rulat pot avea formă paralelipipedică, cilindrică sau sub forma unei pungi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*