Atenție la invazia de căpușe! Zeci de români au ajuns la urgenţe

  • Nicoleta Ungureanu
  • 31 mai 2016
  • Social

Căpușele sunt un mare pericol în această perioadă, zeci de români fiind duși la urgențe după ce au fost mușcați de aceste insecte. Pericolul este cu atât mai mare în rândul copiilor, unii dintre aceștia fiind mușcați de până la 13 ori, conform medicului Tudor Ciuhodaru.

Riscul a crescut în această perioadă datorită temperaturi scăzute și, prin urmare, a activităților pe care oamenii le petrec în spațiile verzi.

Medicii îi sfătuiesc pe oameni să aconsulte imediat un medic în cazul unei mușcături, mai ales dacă apar modificări la nivelul muşcăturii sau apar simptomele variate ale asa-numitei ,,gripe de vară” însoţită de dureri musculare, transpiraţii sau nas înfundat.

Cum să vă feriți de căpușe

  1. Cercetați cu atenție locurile de joacă ale copiilor.
  2. Evitați zonele în care riscul de a fi mușcați de căpușe este mai mare.
  3. Purtați haine deschise la culoare și pantaloni lungi în zonele riscante.
  4. Urmăriţi apariţia oricăror simptome ,,curioase” atât la nivel muşcăturii cât şi generale, pseudogripale: febră, dureri de cap, dureri în gât, ganglioni inflamaţi, oboseală marcată, dureri musculare Simptomatologia bolii Lyme este polimorfă şi realizeaza tablourile clinice a peste 200 de afecţuni. Nu degeaba este supranumită boala cu 1000 de feţe.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *