Ultimele Știri

Atenție! Două mari bănci din România vor fi vândute săptămâna viitoare

Două mari bănci din România vor fi vândute săptămâna viitoare, a declarat Nicolae Cinteză, directorul Direcției de Supraveghere din Banca Națională a României.

Deal-ul pentru vânzarea Băncii Comerciale Carpatica și a Piraeus Bank va fi încheiat, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

„Acționarii au căzut de acord să o vândă”, a declarat Cinteză, despre Banca Comercială Carpatica.

„Totul ține de încheierea deal-ului cu Piraeus Bank. Cred că marți-miercuri se va încheia”, a adăugat directorul Supravegherii din BNR.

Fondul de investiții JC Flowers a bătut palma cu Ilie Carabulea și ceilalți acționari cu care acționează concertat pentru a prelua pachetul majoritar la Carpatica. Fondul negociază acum și cu acționarii greci ai Piraeus Bank.

J.C. Flowers & Co este o firmă privată de investiții, specializată în sectorul financiar. Aceasta a lansat trei fonduri de plasamente private până acum, de la înființarea sa în 1998, de către bancherul J. Christopher Flowers, fost partener la Goldman Sachs. Prin cele trei fonduri, firma a investit 14 miliarde de dolari de la înființare, în 32 de companii, din 14 țări. Ultimul fond creat are plasamente de peste două miliarde de dolari.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*