Atentatul de la Nisa, o lovitură dură pentru actuala guvernare. Popularitatea lui Hollande a scăzut la un nivel record

  • Nicoleta Ungureanu
  • 15 iulie 2016
  • Externe

Atentatul de la Nisa reprezintă un eșec major pentru a actuala guvernare, mai ales că vine la doar opt luni după atacurile de la Paris. Popularitatea lui Francois Hollande a scăzut la un nivel record, în vreme ce președinta Frontului Național, Marine Le Pen, este pe val și se pregătește pentru un rezultat excelent la prezidențiale.

După atacul terorist de la Nisa, președintele Franței a adus noi militari pe străzi și a promis că raidurile Franței în Siria împotriva Statului Islamic vor continua.

Acesta, împreună cu guvernul socialist, va răspunde la o mulțime de întrebări privind eșecul autorităților de a împiedica atacul terorist de la Nisa, în ciuda măsurilor de securitate instituite în întreaga țară.

Un raport parlamentar dat publicității săptămâna trecută și citat de The Guardian a identificat mai multe greșeli ale serviciilor secrete franceze.

Raportul elaborat de o comisie parlamentară a evidențial un „eșec global” al serviciilor secrete și cerea o reformă majoră a acestui sector, inclusiv crearea unei singure agenții anti-tero, după model american.

Președintele comisiei care a redactat raportul, George Fenech, a subliniat că, în lipsa acestor eșecuri ale serviciilor secrete, atacul din noiembrie 2015 de la sala de concete Bataclan ar fi putut fi împiedicat, conform Realitatea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *