Atentatul de la Nisa: Încă doi suspecți au fost reținuți

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 iulie 2016
  • Externe

Poliția franceză a reținut alte două persoane care sunt suspectate că au avut legătură cu atentatul de Ziua Națională a Franței, în care 84 de persoane au murit și alte aproximativ 200 au fost rănite.

Zilele trecute au mai fost reținute încă cinci persoane, printre care și soția sa. Acestea au declarat că Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, un cetățean franco-tunisian în vârstă de 31 de ani, s-ar fi radicalizat recent, conform Realitatea.net.

Lahouaiej-Bouhlel nu fusese niciodată în vizorul serviciilor de informații din Franța și până la atacul de la Nisa nu a dat semne că s-ar fi radicalizat, potrivit unui procuror citat de presa franceză.

Reţeaua Stat Islamic a transmis sâmbătă un mesaj prin care își atribuire comiterea atentatului care a avut loc în Nisa, joi seară.

Aceștia precizează că a fost comis de “un soldat” al organizaţiei fundamentaliste sunnite, cel mai probabil un simpatizant al acesteia, conform Mediafax.

“Autorul operaţiunii de la Nisa este un soldat al Statului Islamic. A executat operaţiunea ca reacţie la apeluri de a lansa atacuri împotriva cetăţenilor ţărilor participante la coaliţia contra Statului Islamic”,anunţă agenţia de ştiri Amaq, aparţinând organizaţiei teroriste care ocupă teritorii în Irak şi Siria unde a proclamat “un califat”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *