Atentatul de la Nisa: Cum ar fi putut fi redus riscul unui astfel de atac

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 iulie 2016
  • Externe
atentat franta

După moartea a 84 de oameni în atentatul care a avut loc joi seară la Nisa, au apărut o serie de întrebări cu privire la pregătirea autorităților și cum putea fi acest eveniment evitat.

Atentatul cu camion de la evenimentul la care participau 30.000 de oameni ar fi putut fi evitat prin instalarea unor dispozitive mobile de beton şi filtre ale poliţiei în jurul zonei unde se ținea acesta, conform BBC.

Franţa era în stare de urgenţă după atentatele comise la Paris în noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi, astfel că dispozitivul de securitate ar fi trebuit să fie unul puternic la un eveniment la care asistau 30.000 de persoane, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, francezul de origine tunisiană în vârstă de 31 de ani, închiriase camionul cu două zile înainte şi ajunsese în centrul oraşului Nisa minţind poliţia că transporta îngheţată.

Acesta a aşteptat nouă ore în camion până când artera din centrul oraşului Nisa s-a aglomerat, după ce poliţia ar fi permis staţionarea camionului pe Bulevardul Promenade des Anglais din Nisa, susțin surse din cadrul autorităţilor franceze.

Direcţia britanică pentru combaterea terorismului a publicat în 2014 un raport de 81 de pagini care oferă o serie de recomandări pentru îmbunătăţirea securităţii în zone de interes public, inclusiv în timpul unor evenimente speciale, conform Mediafax.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *