Ultimele Știri

Atentatele din Paris: Doi cetăţeni francezi care locuiau în Belgia, printre autorii atacurilor

Doi cetăţeni francezi care locuiau în Belgia se află printre atacatorii atentatelor teroriste din Paris, a anunţat Parchetul Federal din Bruxelles, potrivit site-ului publicaţiei franceze Le Figaro.

paris atentat

În urma mai multor operaţiuni efectuate sâmbătă de autorităţi în Belgia, au fost interpelate şapte persoane.

„Acestea se vor prezenta în faţa judecătorului duminică după-amiază”, a precizat Parchetul Federal din Bruxelles într-un comunicat.

Printre cei şapte atacatori care au comis atentatele teroriste de vineri seară şi au decedat, se află doi cetăţeni francezi cu reşedinţe în Bruxelles şi localitatea Molenbeek, unde au fost reţinute sâmbătă trei persoane în legătură cu atentatele, precizează televiziunea belgiană RTBF, citând aceeaşi sursă judiciară.

Potrivit Parchetului Federal din Bruxelles, „două maşini înmatriculate în Belgia”, descoperite de anchetatorii francezi în Paris în apropiere de zonele în care s-au produs atentatele au fost închiriate „la începutul săptămânii în regiunea Bruxelles-ului”.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, 129 de persoane au murit şi peste 350 au fost rănite în atentatele teroriste comise vineri seară, concomitent în mai multe zone din Paris.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*