Atentatele din Europa, atacuri de ‘mică amploare’ pentru a ține serviciile ocupate, în timp ce pun la cale atrocități uriașe: ‘Exact ca o perdea de fum, le-a permis să se pregătească în liniște’

  • Adelina Mitrache
  • 30 martie 2016
  • Externe
ISIS

Pentru a ține ocupate serviciile de informații din întreaga Europă, teroriștii grupării Stat Islamic, comit atacuri de ‘mică amploare’ , folosind ‘lupi singuratici’, în timp ce ei pun la cale atrocități uriașe, a avertizat un judecător din domeniul combaterii terorismului, scriu cei de la The Telegraph, în ediția online.

Europa se află în vizorul teroriștilor de mai bine de 4 ani, unde a trimis zeci, poate chiar sute de jihadiști pentru a comite atacuri de tipul ‘lupilor singuratici’.

Strategia pare că a funcționat, bulversând agențiile de informații din toată Europa și creând panică în rândul populației, dar și o cotă de încredere mult mai mică în autorități: ‘Strategia a servit la zăpăcirea tuturor agențiilor noastre. Exact ca o perdea de fum, le-a permis (jihadiștilor – n.red.) să se pregătească în liniște’, a declarat Marc Trevidic.

Cel care a orchestrat întreaga scenă a atenatelor este Abdelhamid Abaaoud, belgianul care a pus la cale masacrul din Paris, soldat cu 130 de morti.

Experții se tem că acesta, ucis la câteva săptămâni după atentatele din capitala franceză, a condus o rețea de jihadiști din Europa, cu aproximativ 90 de membri.

Mai mult, se pare că Abaaoud i-a convins pe unii extremiști să se întoarcă în Europa pentru a comite atacuri aici, spunându-le că este mai bine decât să se confrunte cu ororile războiului din Siria, potrivit unor documente obținute de New York Times.

Abdelhamid Abaaoud a condus departamentul Statului Islamic de operațiuni externe, care plănuia atentate pe pământ european, și, ar fi fost numit chiar ministrul Războiului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *