Ultimele Știri

Atentatele din Europa, atacuri de ‘mică amploare’ pentru a ține serviciile ocupate, în timp ce pun la cale atrocități uriașe: ‘Exact ca o perdea de fum, le-a permis să se pregătească în liniște’

ISIS

Pentru a ține ocupate serviciile de informații din întreaga Europă, teroriștii grupării Stat Islamic, comit atacuri de ‘mică amploare’ , folosind ‘lupi singuratici’, în timp ce ei pun la cale atrocități uriașe, a avertizat un judecător din domeniul combaterii terorismului, scriu cei de la The Telegraph, în ediția online.

Europa se află în vizorul teroriștilor de mai bine de 4 ani, unde a trimis zeci, poate chiar sute de jihadiști pentru a comite atacuri de tipul ‘lupilor singuratici’.

Strategia pare că a funcționat, bulversând agențiile de informații din toată Europa și creând panică în rândul populației, dar și o cotă de încredere mult mai mică în autorități: ‘Strategia a servit la zăpăcirea tuturor agențiilor noastre. Exact ca o perdea de fum, le-a permis (jihadiștilor – n.red.) să se pregătească în liniște’, a declarat Marc Trevidic.

Cel care a orchestrat întreaga scenă a atenatelor este Abdelhamid Abaaoud, belgianul care a pus la cale masacrul din Paris, soldat cu 130 de morti.

Experții se tem că acesta, ucis la câteva săptămâni după atentatele din capitala franceză, a condus o rețea de jihadiști din Europa, cu aproximativ 90 de membri.

Mai mult, se pare că Abaaoud i-a convins pe unii extremiști să se întoarcă în Europa pentru a comite atacuri aici, spunându-le că este mai bine decât să se confrunte cu ororile războiului din Siria, potrivit unor documente obținute de New York Times.

Abdelhamid Abaaoud a condus departamentul Statului Islamic de operațiuni externe, care plănuia atentate pe pământ european, și, ar fi fost numit chiar ministrul Războiului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*