Ultimele Știri

Atentate sângeroase cu peste 100 de morţi în Yemen, revendicate de ISIS

Atentat în Yemen

Cel puţin 126 de persoane au fost ucise şi alţi 300 de oameni au fost răniţi, astăzi, la Sanaa, în patru atacuri singucigaşe care au vizat trei moschei și o clădire guvernamentală, frecventate de Houthi, miliţia siită care a preluat puterea în capitala yemenită.

Bilanţul provizoriu pentru unul dintre cele mai sângeroase atentate care are loc în capitala Yemenului este de 126 de morţi şi peste 360 de răniţi, iar la scurt timp, atacurile au fost revendicate de Statul Islamic, o ramură a grupării teroriste Al-Qaeda.

Primul atac s-a produs la moscheea Badr, din sud-estul Sanaa, în timp ce al doilea a vizat moscheea Hashoush din nord-estul capitalei, ambele fiind controlate de şiiții Houthi, iar cele mai multe victime fiind din această etnie. În ambele lăcaşuri de cult, terorişti sinucigaşi au pătruns în două moschei din oraş şi au detonat încărcătura explozivă pe care o aveau asupra lor.

Alţi 15 combatanți din rândul rebelilor Houthi au murit în atacul asupra unei clădiri guvernamentale din orașul Saada, capitala provinciei cu același nume din nordul Yemenului, a declarat o sursă Houthi pentru Xinhua.

Aceste atentate vin pe fondul duşmăniei declarate a reţelei Al-Qaeda către Houthi, care au preluat controlul asupra capitalei Sanaa în septembrie anul trecut.

yemen-sanaa

Dupa insurecţia populară din 2011, în timpul Primaverii arabe, care a determinat plecarea preşedintelui Ali Abdallah Saleh, puterea centrală a fost marginalizată de grupările Houthi şi de Aqpa care şi-au sporit influenţa în regiunea centrală în detrimentul rețelei Al-Qaeda, dominată de sunniți.

GALERIE FOTO:

Atentat în Yemen

Atentat în Yemen

Atentat în Yemen

Atentat în Yemen

Atentat în Yemen

Atentat în Yemen

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*