Ultimele Știri

Atentate la Paris: Nivelul de alertă maxim pentru marile evenimente în Belgia

Charles Michel, prim ministrul Belgiei

Nivelul de alertă a fost ridicat de la 2 la 3, nivelul maxim, pentru evenimentele cu mulțimi mari de oameni, cum ar fi întâlnirile sportive sau manifestațiile oficiale, unde armata ar putea fi desfășurată în sprijinul forțelor de poliție, a anunțat sâmbătă seară guvernul belgian, în ziua următoare atentatelor sângeroase de la Paris.

„Pentru marile evenimente, nivelul trece la trei, ceea ce înseamnă o amenințare credibilă și potențial iminentă”, a declarat pentru AFP Frédéric Cauderlier, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Charles Michel, la sfârșitul unui Consiliu național de securitate belgian și în timp ce primele rezultate ale anchetei par să stabilească legături între autorii atentatelor și Belgia.

Această decizie a fost luată de Organul de coordonare pentru analiza amenințării (Ocam), care i-a informat pe membrii Consiliului național de securitate, o instituție recent prezidată de prim-ministru și ai cărei membri sunt de asemenea miniștrii de interne, justiției, apărării, precum și șefii serviciilor de informații și poliției.

„Analiza evenimentelor se va efectua de la caz la caz cu privire la ridicarea nivelului de securitate, controale și trimiterea de patrule suplimentare”, inclusiv militari, a explicat prim-ministrul Charles Michel citat de agenția Belga.

„Rămânem în situație de alertă, oră de oră, cu diferite servicii de securitate care raportează progresele înregistrate în analiza lor”, a insistat Michel.

Mai multe evenimente cu potențial de risc sunt planificate în zilele următoare în Belgia. Un Te Deum cu ocazia Sărbătorii Regelui duminică dimineață în catedrala din Bruxelles, urmat de o recepție la Parlamentul belgian în prezența principalelor personalități ale regatului sau un meci amical de fotbal Belgia-Spania marți seară pe Stadionul Regele Baudouin din Bruxelles, amintește France Presse.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*