Atentate la Bruxelles: Reconstituire organizată la una dintre ascunzători (Parchet)

  • Adelina Mitrache
  • 20 mai 2016
  • Externe
politie belgia

Anchetatorii belgieni au făcut o reconstituire într-un imobil din Schaerbeek, în regiunea Bruxelles, de unde au plecat pe 22 martie trei jihadiști, dintre care doi s-au aruncat în aer la aeroportul internațional din Bruxelles, a anunțat parchetul federal belgian, relatează AFP.

Această reconstituire sub strictă supraveghere, care a durat aproape două ore, „s-a derulat fără incidente”, a explicat parchetul într-un scurt comunicat, explicând că, „în interesul anchetei în curs, nu va fi oferit niciun detaliu asupra derulării sau rezultatelor” operațiunii în cauză.

În comuna Schaerbeek, strada Max Roos a fost închisă pentru public de către un important dispozitiv polițienesc, a constat o corespondentă a agenției France Presse.

În zorii zilei de 22 martie, dintr-un apartament situat pe această stradă cei trei teroriști au plecat cu taxiul în direcția aeroportului din Bruxelles, unde doi dintre ei, Najim Laachroui — considerat artizanul atacurilor care au avut loc pe 13 noiembrie la Paris — și Ibrahim el-Bakraoui, s-au aruncat în aer.

Mohamed Abrini, un belgian de origine marocană în vârstă de 31 de ani, a recunoscut la 9 aprilie, a doua zi după arestarea sa la Bruxelles, că este al treilea bărbat — supranumit „omul cu pălărie” — care i-a însoțit pe cei doi kamikaze la aeroport.

Potrivit presei belgiene, un individ cu fața ascunsă, care ar putea fi chiar Mohamed Abrini, a părăsit apartamentul flancat de polițiști la finalul reconstituirii.

Atentatele comise pe 22 martie la Bruxelles au făcut în total 32 de morți: 16 la aeroport și 16 în stația de metrou Maelbeek, în centrul capitalei belgiene, și peste 300 de răniți.

Mohamed Abrini se află în arest preventiv în Belgia pentru participarea la acest atac, dar este acuzat și în dosarul atentatelor de la 13 noiembrie din capitala Franței.

Suspectat că ar fi asigurat partea de logistică, el a fost filmat în compania lui Salah Abdeslam, suspecte cheie al atentatelor de la Paris, cu două zile înainte de producerea acestora, într-o stație de benzină din Oise (la nord de Paris). Cei doi se aflau într-o mașină utilizată apoi pentru a-i transporta pe membrii comandourilor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *