ATENTAT TERORIST FRANȚA: Un bebeluş de 8 luni, pierdut de familia sa în panica declanşată a fost găsit cu ajutorul Facebook – FOTO –

  • Adelina Mitrache
  • 15 iulie 2016
  • Externe
atac franta sectie de pol

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat că printre victimele masacrului se află şi copii. În panica declanşată în faţa camionului, supravieţuitori ai atentatului şi-au pierdut prieteni şi copii cu care veniseră la focurile de artificii.

UPDATE 7.11: Mai mulţi copii sunt în operaţii, la spitalul de pediatrie Lenval.

Oamenii au folosit intens social media pentru a găsi persoanele care lipsesc. Cea mai răspândită cerere de ajutor a fost cea a unei mame, Tiava Banner, care a scris: „Am pierdut bebeluşul nostru de 8 luni. Prieteni din Nisa, dacă l-aţi văzut, dacă l-aţi găsit, vă rog, contactaţi-mă”.

Femeia se afla împreună cu soţul ei şi cu micuţul de opt luni la manifestaţiile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei la Nisa. În momentul atacului, aceasta a pierdut căruciorul în care se afla copilul.

Mesajul femeii a fost distribuit de aproape 22.000 de ori. 

Din fericire, la o oră de la publicarea mesajului, familia a revenit şi a anunţat că micuţul a fost găsit. Mama lui a mulţumit tuturor pentru susţinere şi pentru distribuirile numeroase. „Am găsit bebeluşul mulţumită femenii numite Joy Ruez. Mulţumesc Facebook şi tuturor celor care ne-aţi ajutat să trimitem mesajul”, a scris Tiava Banner, adăugând hashtag-ul asociat cu atacul din Nisa.

BBC scrie că nu a reuşit să identifice persoana care a scris acest mesaj, dar viteza cu care s-a răspândit postarea a făcut ca toată lumea să aştepte rezultatul căutărilor bebeluşului.

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise, iar alte peste 150 au fost rănite, 42 fiind în stare gravă, în atentatul comis joi seară la Nisa, relatează publicaţiile Nice Matin şi Le Figaro citând surse din cadrul serviciilor de securitate franceze.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *