ATENTAT LA NISA. 84 de morţi şi 150 de răniţi. Român, martor la masacru: „A fost un infern”

  • Adelina Mitrache
  • 15 iulie 2016
  • Externe
explozie

Sărbătoarea de Ziua Naţională a Franţei s-a transformat într-un coşmar. La Nisa, un camion a intrat în plin în mulţimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais. 84 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi. Şoferul autocamionului a fost împuşcat, în vehicul găsindu-se numeroase arme si grenade. 

„A fost un infern. Nu s-a ţinut cont de vârstă sau religie”, a declarat Adrian Iliuţă, un tânăr român de 24 de ani, care a scăpat ca prin urechile acului de la moarte.

Ieşise cu doi prieteni în oraş, la pizza, au stat să vadă focurile de artificii, apoi când au vrut să plece către casă s-a declanşat infernul.

„Am auzit un sunet foarte puternic urmat de ţipete. Am zis: s-a terminat, suntem împuşcaţi. Am rămas o secundă pe loc, iar apoi am observat un camion car rula cu viteză pe zona de trotuar călcând oameni, copii, familii. A trecut la 3-4 paşi de mine şi prietenii mei. Apoi ne-am pus pe mijlocul străzii si ne-am zis că e un act terorist. (…) Am simţit suflul camionului pe lângă mine. Se auzeazu persoane lovite şi călcate de tir”, a povestit Adrian. Imediat după atac, în stare de şoc, el şi prietenii lui le-au făcut semne şoferilor care treceau prin zonă să-i ia în maşină. „Toată lumea refuza. E normal nu poţi avea încredere în nimeni în momente din acestea”, a comentat el.

Adrian a reuşit să ajungă la maşină şi apoi în siguranţă acasă. Nu acelaşi lucru poate spune despre o familie pe care a văzut-o înainte cu câteva secunde  de atac. „În faţa mea, pe o bancă, era o familie de arabi, de la oameni în vârstă, la persoane de vârsta mea şi două căruciare. Nu sunt sigur că au scăpat”, a spus el.  În august, Adrian are bilet de avion pentru România. Nu ştie acum dacă se va mai întoarce în Franţa după cele întâmplate.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *