Atentat în Benghazi, estul Libiei: Cel puțin 22 de persoane au murit

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 august 2016
  • Externe

O explozie a avut loc într-o zonă rezidenţială din cartierul Guwarsha, care este scena luptelor între forţele de securitate loiale guvernului din estul Libiei şi o alianţă ce cuprinde islamişti şi o serie de alţi oponenţi. Cel puţin 22 de persoane au decedat, iar alte 20 au fost rănite, conform Ziarul Financiar.

Este vorba despre un atac cu vehicul-capcană care a vizat forţele de securitate din oraşul libian Benghazi, au anunţat autorităţile locale, relatează Reuters online.

Atacul a fost revendicat de către Consiliul Shura al Revoluţionarilor din Benghazi, printr-un comunicat în care se precizează că atacul a provocat 28 de decese, iar peste 70 de persoane au fost rănite.

Benghazi a devenit scena unor confruntări violente după ce, în urmă cu doi ani, comandantul Khalifa Haftar al Armatei Naţionale Libiene (LNA) a lansat o campanie militară împotriva Consiliului Shura. Forţele sale au avansat în mai multe zone, în ultimele luni, însă nu au reuşit să obţină controlul deplin al oraşului, conform ZF.

Statu Islamic are și el o prezență în zonă, iar săptămâna trecută, a efectuat un alt atac sinucigaş în Guwarsha, care a cauzat cel puţin trei decese în rândul forţelor de securitate şi 25 de răniţi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *