Ultimele Știri

Atanasiu pleacă, Orban rămâne! Klaus Iohannis o recomandă pe Alina Gorghiu la șefia PNL

În cursa pentru șefia PNL au rămas doar Victor Orban și Alina Gorghiu, propunerea-surpriză a lui Teodor Atanasiu și a lui Klaus Iohannis în ruma întrunirii membrilor partidului.

Lupta pentru șefia PNL se va duce între generația veche și cea tânără, după retragerea lui Teodor Atanasiu. Purtătoarea de cuvânt al liberalilor Alina Gorghiu și-a anunțat candidatura chiar în seara precedentă, fiind încurajată de Klau Iohannis și Teodor Atanasiu. De cealaltă parte, Ludovic Orban a rămas suprins de propunerea pentru această funcție, însă nu s-a înfricat de suflul nou pe care vor să-l readucă în interiorul partidului.

„Mă așteptam la orice, nu m-a surprins foarte mult. Pentru mine nu reprezintă o surpriză această schimbare a contracandidatului. Am colaborat foarte bine cu Alina Gorghiu, am susținut-o la congresul la care s-a ales dl Iohannis președinte, pentru functia de vicepreședinte.

Eu sunt liberal și pe mine competiția nu numai că nu mă sperie, ci mă stimulează. Mie mi se pare că e un lucru bun, pentru că oamenii au de ales între mai multe oferte, ca cei care candidează pentru o funcție sau cealaltă trebuie să devină mai buni, să prezinte un proiect mai serios și să strângă legaturile cu baza partidului și asta este democrația.

Această competiție este normală și firească în PNL, e făcută pentru a cimenta PNL. Indiferent de rezultatul de mâine, vom continua activitatea în PNL”, a spus Ludovic Orban pentru Realitatea TV.

Până aseară fuseseră anunțați doi candidați pentru această funcție și anume Ludovic Orban și Teodor Atanasiu, însă ultimul a decis să lase locul unui tânăr, precum la încurjat și pe cotracandidat să facă același lucru.

„I-am propus și lui Ludovic Orban să ne retragem și să lăsăm locul unui tânăr. Domnul Orban n-a fost în consens cu mine, a rămas să o contracandideze mâine pe Alina Gorghiu. Alina Gorghiu a fost sufletul campaniei electorale. Klaus Iohannis o va susține pe Alina Gorghiu și va vota mâine în Biroul Politic Central. Consideră că a lucrat foarte bine cu Alina Gorghiu pe timpul campaniei electorale, că va fi o comunicare foarte bună între Președinție și PNL, dacă Alina Gorghiu va fi co-președinte al PNL și că vom putea să punem în practică proiectul politic de țară pe care Klaus Iohannis l-a prezentat în timpul campaniei”, a spus Teodor Atanasiu după ședința PNL.

Președintele ales Klaus Iohanni își va anunța, astăzi, retragerea de la șefia PNL și din calitatea de membru al partidului, în cadrul Biroului Permanent Național, care urmează să aleagă succesorul său la conducerea formațiunii, dintre Alina Gorghiu și Ludovic Orban.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*