Atacurile teroriste au produs pierderi de 750 de milioane de euro asupra turismului din Paris

  • Nicoleta Ungureanu
  • 23 august 2016
  • Externe

Parisul a pierdut în acest an 750 de milioane din cauza atacurilor islamiste, a grevelor și a inundațiilor, acestea ținându-i departe de turiștii străini, conform Profit.ro.

Franța, care vrea să își relanseze economia, depinde în mare măsură de turism, care generează peste 7% din PIB-ul țării și peste 13% din cel al regiunii Ile-de-France, care include Parisul, cel mai vizitat oraș din lume.

”Este timpul să realizăm că turismul traversează un dezastru. Nu mai este timp pentru campanii de comunicare, trebuie să stabilim un plan de susținere”, a declarat Frederic Valletoux, director al comisiei pentru turism a regiunii Paris.

Acesta i-a cerut ministrului de Externe Jean-Marc Ayrault să se întâlnească urgent cu oficiali din turismul local, pentru a discuta despre investiții prin care să fie protejate locurile de muncă. Circa 500.000 de oameni din Ile-de-France lucrează în turism, care este cel mai mare sector economic din regiune.

Franța este cea mai vizitată țară din lume, cu aproape 85 de milioane de turiști străini anul trecut, dintre care 16 milioane în Paris, conform Profit.ro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *