Atacul asupra PFA continuă. Parlamentarii modifică substanțial regimul aplicat în ultimii opt ani

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 septembrie 2016
  • Economie

Parlamentarii vin cu noi modificări în ceea ce privește regulamentul persoanelor fizice autorizate. Acestea vor trebui să accepte să angajeze doar un anumit număr de persoane, fiind obligate să își actualizeze corespunzător autorizarea cel târziu în 2 ani, în caz contrar fiind radiate automat din registrul comerțului, conform Profit.ro.

Reglementările pregătite în Parlament modifică substanțial regimul persoanelor fizice autorizate, aplicat în ultimii opt ani.

Microîntreprinderile nu trebuie să își schimbe statutul după ce observă facilitățile de care beneficiază o astfel de întreprindere :”Întreprinderile individuale să nu dezavantajeze microîntreprinderile, să nu distorsioneze concurența în piață și să nu genereze tensiuni și disfuncționalități în mecanismul economic, stimulând migrarea juridică, economică și fiscală a microîntreprinderilor către statutul de întreprindere individuală”, conform Parlamentului.

Parlamentarii au stabilit că o persoană fizică autorizată poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activități prevăzute de codul CAEN, deși legislația actuală nu limitează astăzi clasele de activitate pentru PFA.

Dacă acest calendar va fi promulgat de Klaus Iohannis până la finalul acestui an, PFA și întreprinderile individuale vor fi obligate să se conformeze noilor reguli până la sfârșitul anului 2018.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *