Ultimele Știri

Atacatorii de la Charlie Hebdo sunt încă liberi

Autorii atentatului terorist de la Paris sunt de negăsit la aproape două zile de la comiterea atrocităţilor din redacţia Charlie Hebdo. Mai multe elicoptere îi caută pe cei doi cu ajutorul camerelor de termoviziune, într-o pădure din nordul Parisului.

La Washington, oficialii americani au dezvăluit că cei doi suspecţi, Cherif şi Said Kouachi, se aflau pe lista neagră americană a terorismului şi că Said Kouachi se antrenase în mânuirea armelor în Yemen.

Într-o zonă vastă din nordul Franţei, căutările, desfăşurate cu ajutorul a cinci elicoptere, au continuat în cursul nopţii, cu un efectiv redus, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Autoritățile franceze i-au căutat într-o zonă rurală, cu păduri, aflată la circa 80 de km nord-est de Paris. Elicopterele au zburat mai multe ore în întuneric, iar membrii forțelor de ordine, înarmați, cu cagule pe față, au controlat minuțios regiunea. În cursul nopții, jurnaliștii au aflat de peste Ocean că Said Kouachi, unul dintre presupușii autori ai atentatului de miercuri dimineață, a fost în 2011 în Yemen, pentru a se antrena. În plus, și el, și fratele lui figurează de mai mulți ani pe lista neagră cu teroriști a autorităților americane. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*