Ultimele Știri

Atac terorist în Kabul

O persoană a fost ucisă, iar alte 15 au fost rănite în urma unui atac asupra trupelor străine din cadrul unui centru de instruire, din vestul orașului Kabul.

Atacul a fost lansat de către un bărbat care purta uniformă militară afgană, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al armatei afgane.

„Continuăm investigațiile, dar se pare că un ofițer al armatei afgane a deschis focul. Trei dintre ofițerii noștri au fost răniți, câteva persoane din cadrul trupelor Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate au fost de asemenea rănite”, a declarat șeful personalului pentru operațiuni în cadrul Ministerului afgan al Apărării, Mohammed Afzal Aman.

Atacul terorist din Kabul a fost desemnat de către președintele afgan Hamid Karzai drept  „mișelesc”.

„Este un atac lansat de dușmanii care nu vor să arate că Afganistanul are instituții puternice”, a mai adăugat președintele afgan.

Astfel de atacuri sunt revendicate de către insurgenții talibani, reprezentând o dovadă a infiltrării lor în diverse locuri, pe care le consideră inamice.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor nu a oferit nicio declarație, cu privire la atacul din vestul Kabulului.

Pe fondul numeroaselor incidente produse de-a lungul timpului în Afganistan, trupele internaționale au decis, în 2012, să reducă interacțiunea cu partenerii lor afgani, iar numărul atacurilor din interior a scăzut drastic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*